Ορθόδοξος Συναξαριστής Ορθόδοξος ΣυναξαριστήςΚυρίως επιλογές

Ενδιαφέροντα κείμενα

IC XC ΝΙΚΑ

IC XC ΝΙΚΑ
Τῇ ὑπερμάχῳ στρατηγῷ τὰ νικητήρια, ὡς λυτρωθεῖσα τῶν δεινῶν εὐχαριστήρια, ἀναγράφω σοι ἡ πόλις σου, Θεοτόκε· ἀλλ' ὡς ἔχουσα τὸ κράτος ἀπροσμάχητον, ἐκ παντοίων με κινδύνων ἐλευθέρωσον, ἵνα κράζω σοί· Χαῖρε Νύμφη ἀνύμφευτε.
Project με τη βοήθεια του Ορθόδοξου Συναξαριστή-Saint.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς κειμένου: Font Resize Font Resize Font Resize

Project με τη βοήθεια του Ορθόδοξου Συναξαριστή-Saint.gr


Αγαπητοί φίλοι,

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε την εργασία των μαθητών της Α΄ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής (σχολικό έτος: 2014-15, Β΄ τετράμηνο) με συντονιστή τον θεολόγο καθηγητή Γιάννη Μαμαλιόγκα (http://erourem.blogspot.gr/) η οποία βασίστηκε στον «Ορθόδοξο Συναξαριστή».

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Η ομάδα του
Ορθόδοξου Συναξαριστή


Ένας πολύ αξιόλογος ιστοχώρος που μπορεί να αποτελέσει σπουδαίο και χρήσιμο βοήθημα για όλους τους Θεολόγους καθηγητές και τους μαθητές τους, είναι ο Ορθόδοξος Συναξαριστής saint.gr. Οι δυνατότητες που μας προσφέρει είναι απεριόριστες. Ξεκινούν από το να μάθουμε ποιοι άγιοι γιορτάζουν κάθε μέρα και φτάνουν μέχρι την εκπόνηση Ερευνητικών Εργασιών (Λύκειο), ή Βιωματικών Δράσεων (Γυμνάσιο), όπως αυτή που προτείνουμε στη συνέχεια.Το Ερουρέμ προτείνει το project που έτρεξε από τον αρχισυντάκτη του με τη βοήθεια του Ορθόδοξου Συναξαριστή σε Α΄ τάξη ΓΕΛ το τελευταίο τετράμηνο του διδακτικού έτους 2014-15 και που αγαπήθηκε πολύ από τους μαθητές (στην Α' Λυκείου το μάθημα είναι δίωρο και τα δίωρα ενασχόλησης με τη συγκεκριμένη ερευνητική εργασία δεν ξεπέρασαν τα 10). Τίτλος project: «Saint.gr – σερφάροντας στον Ορθόδοξο Συναξαριστή γνωρίζουμε τους αγίους των ονομάτων μας».

Στην ερευνητική αυτή εργασία, οι είκοσι μαθητές χωρίστηκαν πρώτα σε ομάδες των 4 ατόμων και στη συνέχεια δούλεψαν τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά. Σε ατομικό επίπεδο έψαξαν αρχικά να βρουν στον Ορθόδοξο Συναξαριστή πληροφορίες για το βίο του Αγίου του οποίου φέρουν το όνομα και στη συνέχεια για το βίο όποιου άλλου Αγίου ήθελαν (υπάρχουν πολλές παραλλαγές, όπως το να ψάξουν οι ομάδες τους βίους από σύγχρονους Αγίους όπως ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ή ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, ή τους βίους αγίων με σπάνια ή παράξενα ονόματα, όπως ο Άγιος Βάρβαρος, και αγίων με ξενικά ονόματα, όπως ο Άγιος Patrick και ο Άγιος Κόλμαν, ή με μουσουλμανικά ονόματα, όπως π.χ. ο Άγιος Αχμέτ, κ.α.). Η ομαδική εργασία αφορούσε στο να βρουν στοιχεία για τις διάφορες κατηγορίες Αγίων που υπάρχουν (όσιοι, μάρτυρες, Ιεράρχες, ομολογητές κτλ) και να προτείνουν ένα παράδειγμα Αγίου από κάθε κατηγορία. Όλες οι εργασίες ζητήθηκε στη συνέχεια να παρουσιαστούν από κάθε ομάδα με τη βοήθεια προγράμματος ηλεκτρονικής παρουσίασης (power point, prezi ή ό,τι άλλο).

Επίσης στο saint.gr, μπορείτε να βρείτε πολλά ακόμη αξιόλογα στοιχεία, όπως: αλφαβητική και ημερολογιακή αναζήτηση αγίων, εκκλησιαστικά κείμενα (Αγία Γραφή κ.α.), Θεοτοκονύμια και εικόνες της Παναγίας, Βίο και κείμενα του Οσίου Παΐσιου του Αγιορείτη, Νηστειοδρόμιο, υπολογισμό του Πάσχα, απολυτίκια κ.α. πολλά!

 

Κατεβάστε την εργασία σε μορφή pdfΠηγή: ΕρουρέμΘέλετε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο;
  1. E-mail
  2. Μοιραστείτε το στο Facebook
  3. Μοιραστείτε το στο Twitter

Ημερολόγιο

11ΣΑΒΒΑΤΟ
ΑΝΑΤ. 05:50ΔΥΣΗ 19:16
193-173
Ανάμνηση Θαύματος Αγίας Ευφημίας, Αγία Ισαπόστολος Όλγα (μετονομασθείσα Ελένη) η βασίλισσα, Άγιος Νεκτάριος από τα Βρύουλλα ο Νέος οσιομάρτυρας
Ανάμνηση Θαύματος Αγίας Ευφημίας, Αγία Ισαπόστολος Όλγα (μετονομασθείσα Ελένη) η βασίλισσα, Άγιος Νεκτάριος από τα Βρύουλλα ο Νέος οσιομάρτυρας

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΑΓΙΩΝ
Β. Κορ. Ϛ´ 1 - 10
Λουκ. ζ´ 36 - 50

ΙΟΥΛΙΟΥ
2020


Εικονοστάσι

11 Ιουλίου 2020


Εβδομαδιαίο Νηστειοδρόμιο


5 Ιουλίου 2020
Επιτρέπονται όλες οι τροφές
6 Ιουλίου 2020
Επιτρέπονται όλες οι τροφές
7 Ιουλίου 2020
Επιτρέπονται όλες οι τροφές
8 Ιουλίου 2020
Νηστεία
9 Ιουλίου 2020
Επιτρέπονται όλες οι τροφές
10 Ιουλίου 2020
Νηστεία
11 Ιουλίου 2020
Επιτρέπονται όλες οι τροφές

Προηγούμενη εβδομάδα
Αρχική εβδομάδα
Επόμενη εβδομάδα